بهترین متخصصان و بروز ترین خدمات، برای درمان اثر بخش

مرکز جامع توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس
  • ایران : تهران
  • ایران : ورامین
  • آلمان : فرانکفورت

شنبه تا چهارشنبه
15 الی 20

021-22291122
021-36263535

سیاتیک و8روش جدید درمان بدون جراحی

درد سیاتیک

 

سیاتیک چیست؟اصطلاح درد سیاتیک به کمردردی که به پاها تیر می کشد گفته می شود. سیاتیک اسم یک عصب ضخیم است که از ناحیه کمر شروع شده و تا انگشتان پا انتشار دارد و بزرگترین عصب بدن به شمار می رود.

عکس سیاتیک ریشه های عصب سیاتیک از عصب های نخاعی ناحیه کمر منشا می گیرند. از بین هر دو مهره دو عصب نخاعی از دو طرف از کانال نخاع خارج می شوند. 6 عدد از این عصب ها به هم متصل شده و عصب معروف سیاتیک را تشکیل می دهند که به سمت پا می رود.

حال اگر به عنوان مثال فردی دچار بیرون زدگی دیسک بین مهره ای ناحیه کمر گردد و دیسک به ریشه عصبی که از پشت این دیسک از کانال نخاع خارج می گردد فشار بیاورد، فرد دچار کمردردی می شود که در مسیر عصب سیاتیک به پا انتشار داردکه این درد به اصطلاح به درد رگ سیاتیک معروف است.

مطالبی که در این مقاله می آموزید:

سیاتیک جیست؟
علائم سیاتیک
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
دلایل ایجاد دردسیاتیک
سیاتیک در بارداری
فاکتورهایی که ریسک درد سیاتیکی را افزایش می دهند
ورزش های سیاتیک در خانه
متدهای متنوع و جدید درمان سیاتیک

دنبال راهکاردرمانی هستید؟

کلینک توانبخشی اریکه پرسپولیس با ارائه برنامه های درمانی با استفاده از مدرن ترین دستگاه های توانبخشی و فیزیوتراپی به شما کمک خواهد کرد تا در سریعترین زمان ممکن سلامتی خود را بدست آورید.

متخصصین ما تازمان بهبودی کامل همراهتان هستند.

جهت مشاوره رایگان به شماره واتساپ 09204238677 پیام دهید.

 

 

علائم درد سیاتیک:

سیاتیک ممکن است در افراد مختلف علائم مختلفی ایجاد  کند.کمردردی که در مسیر عصب سیاتیک از کمر تا پاها تیر می کشد یا بی حسی، گزگز و مورمور پاها یا انگشتان پا شایعترین علائم درگیری عصب سیاتیک می باشند. همچنین ممکن است با خشکی کمر، اسپاسم عضلات کمر و پا و ضعف در قسمتی از عضلات پاها و … همراه باشد.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

با توجه به اینکه درگیری عصب سیاتیک شدت های مختلفی دارد و بسته به شدت و مدت درگیری علائم آن متفاوت است، مهم است که جهت جلوگیری از پیشرفت و درمان به موقع، حتما زودتر به پزشک متخصص مراجعه نمود تا از ایجاد عوارض برگشت ناپذیر جلوگیری شود.

کمردردهایی که در سنین پایین یا سنین بالا شروع شوند، با تب تعریق و کاهش وزن همراه باشند، به دنبال ضربه و آسیب ایجاد شده باشند، در حالت استراحت بدتر شوند، بعد از عفونت های باکتریایی اخیر ایجاد شده باشند، یا فرد سابقه مصرف طولانی کورتون داشته باشد باید حتما فرد به پزشک مراجعه نماید.

همچنین اگر کمردر همراه با بی حسی در ناحیه مقعد و اندام های تناسلی یا بی اختیاری ادرار و مدفوع و ضعف ناگهانی در پاها همراه باشد این حالات اورژانسی می باشد و بیمار باید فورا به پزشک مراجعه نماید.

 

دلایل ایجاد درد سیاتیک :

درد سیاتیک به دلیل فشار بر ریشه های عصب سیاتیک بوجود می آید. حال این فشار می تواند به دلایل مختلفی مثل بیرون زدگی دیسک کمر و فشار بر عصب سیاتیک، آرتروزو و ساییدگی مهره های کمر، تنگی کانال نخاع کمر، سرخوردگی مهره و … اتفاق بیفتد.

حال این فشار اگر در سمت راست باشد به ریشه های عصب سیاتیک در سمت راست فشار وارد می کند و درد سیاتیک در سمت راست ایجاد می شود یا برعکس در سمت چپ.

همچنین گاها به دلایل غیرشایع مثل شکستگی ها یا بدخیمی ها… نیز اتفاق می افتد.

 

عکس سیاتیک در بارداری

سیاتیک در بارداری:

در طی دوره بارداری ، با توجه به افزایش حجم و وزن شکم، طبیعتا فشار بیشتری به ناحیه کمر وارد می گردد که این فشار می تواند موجب تسهیل بوجود آمدن علل فشار بر عصب سیاتیک مثل تشدید بیرون زدگی دیسک های بین مهره ای شود و درنتیجه  در بارداری درگیری عصب سیاتیک نیز بیشتر می گردد.

 

 

فاکتورهایی که ریسک درد سیاتیکی را افزایش می دهند:

حرکات ناصحیح مثل خم و راست شدن حین بلند کردن اجسام سنگین، سقوط از بلندی یا حرکت‌های نادرست در حین ورزش و کار و مانند آن، در کنار ضعف عضلات کمر، شکم و پهلو می توانند باعث درگیری عصب سیاتیک گردند.

 

روش تشخیص درگیری عصب سیاتیک:

در ابتدا از بیمار شرح حال گرفته می شود و علائم خطر مثل ضعف پاها یا بی اختیاری ادرار مرتبط با علایم کمردر پرسیده  می شود. معاینه بالینی و بررسی نقاط درد و بی حسی و …انجام شده و در ادامه بسته به شدت و نقاط درگیری، تست نوار عصب و عضله در خواست می گردد که عملکرد و میزان درگیری عصب سیاتیک را نشان می دهد. در صورت نیاز عکس ام آر آی نیز درخواست می گردد برای تایید بیرون زدگی دیسک بین مهره ای یا تنگی کانال نخاعی یا…مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس یافته های معاینه و شرح حال و تست های تشخیصی روند درمان برنامه ریزی می گردد.

 

 

 

درمان در سیاتیک :

روش های درمانی متعددی بسته به علت و شدت سیاتیک  وجود دارد که به بیمار پیشنهاد می گردد.اکثر آن ها شامل موارد زیر   می باشد:

استراحت

  • استراحت کوتاه:

برخلاف تصور استراحت طولانی مدت نه تنها لازم نیست بلکه با تشدید ضعف عضلات نگه دارنده ستون فقرات به طولانی تر شدن علایم کمک می کند.استراحت دو سه روزه و سپس شروع ورزش های درمانی بهترین انتخاب برای سطح فعالیت فرد مبتلا به کمردرد است.

  • داروهای خوراکی، موضعی و تزریقی درد سیاتیک:

داروها با کاهش التهاب ناحیه کمر و عصب سیاتیک و کنترل شدت علایم به کاهش درد و ترمیم کمک می کنند.

  • کمپرس‌های گرم یا سرد:

کمپرس درد را کاهش می‌دهد و به حرکت بیمار کمک می‌کند.

  • ماساژ:

ماساژ اصولی موجب کاهش اسپاسم عضلات کمر و پا و کاهش درد می گردد.

 

  • ورزش و انجام حرکات کششی:

بسیاری از افراد فکر می‌کنند زمانی که کمردرد دارند، باید طولانی استراحت کنند و هیچ فعالیتی را انجام ندهند. اما این‌طور نیست. در اغلب موارد برای این‌که زودتر بهبود پیدا کنید، بهترین کار ورزش و انجام حرکات کششی است که پزشک به بیمار آموزش می دهد، نه هر ورزشی که بیمار انجام دهد.

  • فیزیوتراپی:

فیزیوتراپی به کاهش درد ، کاهش اسپاسم عضلات، تقویت عضلات، بهبود حرکت و انعطاف‌پذیری آن‌ها کمک کرده و باعث کاهش درد کمر می‌شود.

  • لیزر پرتوان:

لیزر پرتوان درمان موثری است که با عمق نفوذ بالا موجب کاهش التهاب و کاهش درد و تحریک ترمیم در ناحیه مورد نظر می شود.

  • مگنت تراپی:

دستگاه مگنت تراپی با افزایش موضعی گردش خون و تحریک ترمیم و کاهش التهاب به روند درمان کمک موثری می نماید.

 

  • شاک ویو:

دستگاه شاک ویو با ورود امواج درمانی به بدن همانند دستگاه سنگ شکن کلیه، موجب تحریک ترمیم و کاهش التهاب، رفع اسپاسم عضلات، و کاهش درد خواهد شد.

  • طب سوزنی الکتریکی یا ساده:

طب سوزنی به دو روش چینی و غربی انجام می شود. در روش چینی بر روی نقاط خاصی در مسیرهای انرژی بدن سوزن های ظریفی وارد می شود که با تحریک این نقاط موجب اثر مورد نظر می گردد مثل کاهش درد و…

در روش غربی نیز نقاط خاصی از بدن وجود دارند که با طب جدید ثابت شده تحریک آن ها باعث اثرات مشخصی می گردد.

همچنین در مناطقی از بدن که دچار اسپاسم عضلات هست طب سوزنی موجب کاهش اسپاسم و درد می گردد.

  • درمان های دستی کایروپرکتیک:

مانیپولاسیون (جا انداختن) : راهکار هایی هستند که در آن ها   افراد متخصص مجاز (پزشک یا کایروپرکتور) از دست برای آزادسازی، جا انداختن، تحرک بخشی و ماساژ درمانی ستون فقرات و بافت های اطراف آن استفاده می کنند که موجب اثر فوری و کاهش آنی درد و اسپاسم خواهد شد.

  • ترکشن (کشش):

روشی است که در آن با استفاده از دستگاه، فشاری ممتد یا متناوب به بدن وارد شده و بدین صورت ستون فقرات به یک وضعیت مناسب “کشیده” می شود.

  • کمربند طبی:

اثر حمایتی و نگه دارنده روی ساختار اسکلتی ناحیه کمر دارد.

 

درمان های نوین درد سیاتیک:

  • تزریقات ستون فقرات

  • تزریق استروئید اپیدورال، ترانس فورامینال،…:

یک راه درمانی موثر برای کاهش التهاب و درمان کمر درد و درد سیاتیک ناشی از التهاب در اثر فشار دیسک می باشد. در ناحیه کمر دارو تزریق می گردد که با اثر موضعی موجب رفع التهاب و درد و ترمیم می گردد.

  • ازون تراپی:

اثر مضاعف و طولانی تری نسبت به استروئید دارد.ضد التهاب، ضد درد و ترمیم کننده است و عوارض استروئید ها را نیز ندارد.برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله ازون تراپی که یکی از روشهای نوین درمانی در مرکز توانبخشی اریکه پرسپولیس هست را مطالعه نمایید.

 

  • جراحی:

در مواردی که مشکل بیمار شدید باشد یا به درمان های غیر جراحی پاسخ ندهد روش جراحی پیشنهاد می گردد.

روش های پیشگیری از درد سیاتیک:
کنترل وزن و جلوگیری از چاقی بیش از حد،  تمرینات ورزشی منظم، آب درمانی و  پرهیز از بلند کردن اجسام سنگین در جلوگیری از ایجاد کمردرد سیاتیکی موثر می باشند.

 

ورزش سیاتیک

ورزش های سیاتیک در خانه:

ورزش های تقویت عضلات کمر،شکم و پهلو، و نیز کشش های ناحیه کمر با تقویت عضلات ناحیه و کاهش فشار بر ریشه های عصب سیاتیک در پیشگیری و درمان نقش بسیار موثر با اثر طولانی خواهند داشت.

 

 

به پشت دراز بکشید زانوها را خم کنید.عضلات شکم را سفت نموده و قوس کمر را به تخت فشار دهید. 5 ثانیه نگه دارید و به حالت اول برگردید، استراحت کنید و مجدد تکرار نمایید.

به پشت دراز بکشید زانوها را خم کنید، دست ها را در کنار بدن صاف قرار دهید. باسن را از روی تخت کمی بلند نمایید و 5 ثانیه نگه دارید و به حالت اول برگردید، استراحت کنید و مجدد تکرار نمایید.

به پشت دراز بکشید، یه پا را صاف نموده، پای دیگر را خم کرده و دو دست را زیر زانو قرار دهید و با دست ها زانو را به سمت شکم بکشید، 5 ثانیه نگه دارید و به حالت اول برگردید، استراحت کنید و سپس با پای سمت مقابل انجام دهید.

در حالت چهار دست و پا قرار بگیرید، یک دست و پای سمت مقابل را بالا بیاورید و موازی با زمین صاف نگه دارید. 5 ثانیه نگه دارید و به حالت اول برگردید، استراحت کنید و سپس با دست و پای سمت مقابل انجام دهید.

 

این ورزش ها را صبح بعد از بیدار شدن، ظهر و شب قبل خواب،سه نوبت در روز، هر نوبت 101 بار از هرکدام را انجام دهید.

آب درمانی در درمان بدون جراحی سیاتیک :

 

همچنین آب درمانی و راه رفتن در آب 3 مرتبه در هفته هر مرتبه 45 الی 90 دقیقه بسیار توصیه می شود.

حین راه رفتن در آب چون وزن بدن سبک تر می گردد فشار کمتری به کمر و زانو ها وارد می شود. همچنین چون راه رفتن در آب سخت تر است، موجب تقویت بیشتر عضلات می گردد و نیز به علت شناور بودن در آب اثر آبدرمانی شبه فیزیوتراپی را نیز دارد. به این دلایل آب درمانی به همه مراجعین توصیه می گردد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز دهید

4/5 - (5 امتیاز)
4.5/5

آخرین مقالات

علت آب آوردن زانو چیست؟
طب فیزیکی و توانبخشی
درمان کمردرد
نوار عصب وعضله چیست؟

اشتراک گذاری

برچسب ها

دسته بندی پیدا نشد!

مرکز توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس با جامعیت حوزه فعالیت در زمینه های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی، مغز و اعصاب، درمان آسیب های استخوانی و عضلانی در دو شعبه تهران و ورامین به بهره برداری رسیده است.

صفحات ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

همه تعطیلات ——————————————- بسته

© 2023 Copyright | کلیه حقوق برای arikeperspolis.com محفوظ است .