بهترین متخصصان و بروز ترین خدمات، برای درمان اثر بخش

مرکز جامع توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس
  • ایران : تهران
  • ایران : ورامین
  • آلمان : فرانکفورت

شنبه تا چهارشنبه
15 الی 20

021-22291122
021-36263535

دیسک گردن : علائم و راههای درمان بدون جراحی

درمان دیسک گردن بدون جراحی

دیسک گردن چیست و چه علائمی دارد؟

ستون فقرات در ناحیه گردن از ۷ مهره گردنی تشکیل شده که با قرار گرفتن روی یکدیگر ساختار گردن را تشکیل   می دهند.

دیسک های گردن ساختارهایی ژلاتینی هستند که بین مهره های ستون فقرات قرار  دارند. دیسک ها از قسمت هسته ژلاتینی و این ساختارهای نرم نقش جذب کننده فشار را در گردن بازی می کنند و امکان حرکت مهره ها در کنار یکدیگر را فراهم می کنند.  با توجه به آزادی بیشتر حرکت ستون فقرات در ناحیه گردن سلامت دیسک های گردن برای توانایی حرکت آزادانه این ناحیه ستون فقرات از  اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین این ساختارها در گردن کانالی را برای عبور نخاع تشکیل می دهند که اعصاب منشعب از آنها حرکت و حس قسمت فوقانی بدن را تامین می کنند.

 

علائم دیسک گردن چیست؟ 

علائم دیسک گردن گاهی به تدریج به مرور زمان و بر اثر فشارهای مزمن بر گردن، مثلا در افرادی که به علت شرایط شغلی، تحصیلی یا ورزشی در معرض فشار دائمی به گردن هستند‌، بروز می کند و گاهی نیز ممکن است در اثر یک حادثه و فشار ناگهانی مانند آسیب شدید ورزشی، شیرجه در استخر کم عمق و برخورد سر به کف استخر، تصادف رانندگی و …ایجاد شوند. در برخی بیماری ها، مانند بیماریهای روماتیسمی که منجر به آسیب بافت همبند می شوند، ضعف ساختار های بافت همبند در ناحیه گردن مانند رباطها، دیسکها و …فرد را مستعد آسیب به دیسک و فتق یا همان هرنی دیسک گردن می کند.

اکثر بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند و شروع درمان با درمان های فیزیوتراپی و دارویی می باشد.درمان فتق دیسک گردن شامل درمان دارویی،‌ فیزیوتراپی، ورزش درمانی، استفاده از گردن بند طبی، طب سوزنی، مداخلات کم تهاجمی و انواع عمل های جراحی می باشد.

مراحل درمان دیسک گردن در کلینیک اریکه پرسپولیس:

در مرکز جامع پزشکی، توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس درمان های غیر جراحی دیسک گردن شامل فیزیوتراپی، دارودرمانی، درمانهای دستی شامل کشش و مانیپولاسیون گردنی و طب سوزنی توسط متخصصین مجرب این مرکز  ارائه می شود.

درمان هر بیمار متناسب با شرایط بیمار و بعد از معاینه دقیق ، بررسی نوار عصب و عضله و تصویربرداری بیمار برنامه ریزی می شود . فیزیوتراپی بیماران دیسک گردن در این مرکز به وسیله بهترین و مدرن ترین دستگاهای فیزیوتراپی شامل لیزر پرتوان اسکنر، مگنت تراپی، شاک ویوتراپی، تحت نظر پرسنل مجرب و متخصص انجام می شود .               

    دریافت نوبت کلینیک

همچنین مرکز جامع توانبخشی ، پزشکی و درد اریکه پرسپولیس با همکاری مهندسی ارتوپدی فنی امکان تجویز گردن بند مناسب برای هر بیماررا فراهم کرده و حتی در موارد لازم امکان طراحی و ساخت سایر اورتز های درمانی در این مرکز مهیا می باشد. در طی مراحل درمان بیمار چندین نوبت توسط پزشکان متخصص ویزیت شده و در  هر مرحله با توجه به شرایط بیمار داروهای مناسب، طرح درمانی فیزیوتراپی و ورزش درمانی برای هر بیمار به صورت اختصاصی تجویز می شود.

بیرون زدگی دیسک

 

 

فتق دیسک چیست و چه نشانه هایی دارد؟

گاهی دیسک های ناحیه گردن بر اثر آسیب های خفیف مکرر و یا آسیب های ناگهانی و شدید دچار آسیب می شوند. این آسیبها می توانند منجر به آسیب پوشش خارجی دیسک و بیرون ریختن ژلاتین داخل دیسک به سمت کانال نخاعی یا ریشه های اعصاب گردنی شود. به این حالت فتق دیسک گردن گفته می شود.

فتق دیسک در کدام مهره ها ایجاد می شود؟

فتق دیسک در دیسک های بین مهره ای ۵ و ۶ گردنی و ۶ و ۷ گردنی  از شیوع بیشتری نسبت به سایر دیسکها برخوردار است. همانطور که گفته شد نخاع گردنی و ریشه های منشعب از آن در عصب دهی حسی و حرکتی اندام های فوقانی (از شانه تا نوک انگشتان) نقش دارند بنابراین فشار دیسک فتق شده علاوه بر ایجاد درد در ناحیه گردن، محدودیت حرکات گردن، اسپاسم عضلات گردن و … می تواند منجر به تیر کشیدن درد گردن به اندام های فوقانی )شانه ها، بازوها و دست ها(، بی حسی و گزگز اندام های فوقانی و کرامپ های عضلانی در اندام های فوقانی شود.

اگر بیرون زدگی دیسک به سمت طناب نخاعی باشد و فشار قابل توجهی را به نخاع وارد کند حتی ممکن است انتقال پیام از مغز به نخاع در نواحی پایین تر ستون فقرات نیز مختل شود و منجر به ضعف حسی و حرکتی در اندام های تحتانی نیز شود. البته باید توجه داشت که علائم در اندام تحتانی همیشه به معنی فشار شدید دیسک در ناحیه گردن، بر روی طناب نخاعی نیست.

بیمارانی که مبتلا به فتق دیسک گردن می باشند می توانند همزمان دچار بیرون زدگی دیسکهای ستون فقرات کمری نیز باشند و علایمی که به طور همزمان در پاهای بیماران حس می شود ممکن است بر اثر فشار همزمان دیسک های کمر بر نخاع و یا ریشه های منشعب از نخاع کمری باشد.

نحوه تشخیص دیسک گردن:

تشخیص دیسک گردن ابتدا با شرح حال و معاینه و سپس با کمک ابزارهای پاراکلینیک مانند mri گردن انجام   می شود. همچنین نوار عصب و عضله در تعیین میزان آسیب اعصاب منشعب از نخاع گردن بر اثر فشار دیسک فتق شده، کمک کننده بوده و به پزشک جهت تعیین شدت آسیب و انتخاب روش درمانی مناسب کمک می کند.

فتق دیسک گردن چیست و چگونه فتق دیسک گردن درمان می شود؟

درمان فتق دیسک گردن شامل درمان دارویی،‌ فیزیوتراپی، ورزش درمانی، استفاده از گردن بند طبی، طب سوزنی، مداخلات کم تهاجمی و انواع عمل های جراحی می باشد.

در درمان این بیماران ابتدا پزشک علائم خطر را در بیماران چک می کند. این علایم شامل ضعف پیشرونده، علامت فشار شدید بر طناب نخاعی و بررسی تصویربرداری گردن می باشد.

راه های درمان بدون جراحی :

اکثر بیماران نیاز به عمل جراحی ندارند و شروع درمان با درمان های فیزیوتراپی و دارویی می باشد. درمان های فیزیوتراپی شامل سرما و گرما، ماساژ، کشش، تحریک الکتریکی عضلات گردن می توانند درد و اسپاسم عضلات گردنی و همچنین دردهای تیر کشنده در مسیر اعصاب اندام فوقانی را کاهش داده و به بهبود علائم بیماران کمک کنند همچنین درمانهای عمقی تر مانند مگنت تراپی و لیزر درمانی می توانند در ترمیم آسیب های وارده به دیسک، با افزایش خونرسانی به ناحیه تحت درمان، موثر باشند.

یکی از روش های مرسوم در فیزیوتراپی دیسک گردن کشش گردن به وسیله دستگاه های تراکشن می باشد که به کشش عضلات گردن کمک کرده و میتواند با ایجاد فاصله بیشتر بین مهره ها کمی از فشار وارده بر ریشه های اعصاب نخاع را کاهش دهد.

همچنین در فیزیوتراپی با استفاده از دستگاه شاک ویو می توان اسپاسم عضلات اطراف گردن و عضلات ذوزنقه ای را از بین برد که خود در بهبود علائم بیماران بسیار موثر است.

تاثیر طب سوزنی در  درمان دیسک گردن:

طب سوزنی در بیماران مبتلا به دیسک گردنی میتواند به کاهش درد های گردن و همچنین علایم دیسک گردن در اندام های فوقانی کمک کند.  درمانهای دارویی بر کاهش التهاب دیسک و از بین بردن علایم درد، بی حسی و گزگز و کاهش اسپاسم عضلات متمرکز است. داروهای استروئیدی، ضد التهاب غیر استروئیدی، داروهای تسهیل کننده عملکرد عضلات و داروهای ضد اسپاسم از داروهای اصلی مورد استفاده در این بیماران است.

گردن بند های طبی در دو نوع سفت و نرم مورد استفاده قرار می گیرند. گردن بند های نرم معمولا تنهای به منظور گرم کردن عضلات ناحیه گردن استفاده می شوند و در بیرون زدگی جدی دیسک  علایم درد تیرکشنده شدید موثر نیستند. در بیماران دچار دیسک حاد گردن استفاده از انواع گردنبند سفت که حرکات گردن رو بیشتر محدود  می کنند مناسبتر است.   

ورزش درمانی در این بیماران به منظور از بین بردن اسپاسم عضلات گردن، تقویت عضلات اطراف ستون فقرات گردنی و بازگرداندن محدوده حرکات گردن به حالت نرمال استفاده می شود. در موارد درد شدید و آسیب ریشه های اعصاب نخاعی ناحیه گردن ممکن است به صلاح دید پزشک ابتدا ورزش درمانی انجام نشود و تنها بی حرکتی گردن توصیه شود.

بعد از بهبود علائم بیمار می تواند با شروع تدریجی ورزش به بهبود علایم باقی مانده و هپچنین پیشگیری از بازگشت علائم گردن کمک کرد.معمولا اکثر بیماران با درمان های دارویی، فیزیوتراپی و ورزش درمانی بهبود یافته و می توانند با رعایت توصیه های پزشکی به فعالیت های روزمره خود باز گردند. در موارد معدودی که بیماران به این درمانها پاسخ نمیدهند می توان مداخلات کم تهاجمی در ناحیه گردن یا عمل دیسک گردن برای درمان بیماران کمک گرفت.

نحوه تشخیص و روش های درمان دیسک گردن در مرکز جامع توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس:

در مرکز جامع پزشکی، توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس درمان های غیر جراحی دیسک گردن شامل فیزیوتراپی، دارودرمانی، درمانهای دستی شامل کشش و مانیپولاسیون گردنی و طب سوزنی توسط متخصصین مجرب ارائه می شود. درمان هر بیمار متناسب با شرایط بیمار و بعد از معاینه دقیق ، بررسی نوار عصب و عضله و تصویربرداری بیمار برنامه ریزی می شود .

فیزیوتراپی بیماران دیسک گردن در این مرکز به وسیله بهترین و مدرن ترین دستگاهای فیزیوتراپی شامل لیزر پرتوان اسکنر، مگنت تراپی، شاک ویوتراپی، تحت نظر پرسنل مجرب و متخصص انجام می شود. همچنین مرکز جامع توانبخشی ، پزشکی و درد اریکه پرسپولیس با همکاری مهندسی ارتوپدی فنی امکان تجویز گردن بند مناسب برای هر بیمار را فراهم کرده و حتی در موارد لازم امکان طراحی و ساخت سایر اورتز های درمانی در این مرکز مهیا می باشد. در طی مراحل درمان بیمار چندین نوبت توسط پزشکان متخصص ویزیت شده و در  هر مرحله با توجه به شرایط بیمار داروهای مناسب، طرح درمانی فیزیوتراپی و ورزش درمانی برای هر بیمار به صورت اختصاصی تجویز می شود.

اقدامات بعد از بهبود و درمان دیسک گردن چیست ؟

بعد از بهبود بیماران توصیه می شود بیماران با اصلاح روش زندگی، انجام ورزش های منظم کششی و تقویتی گردن، ورزش های هوازی و … از آسیب مجدد به دیسکهای گردن جلوگیری کنند.

در فعالیت روزمره باید از خم کردن گردن به پایین و بالا اجتناب شود. به خصوص در هنگام استفاده از تلفن همراه که در دنیای امروز از ضروریات زندگی است، باید تلفن همراه را بالا گرفته و از خم کردن گردن اجتناب شود.

در مورد کارمندان که معمولا با کامپیوتر کار می کنند، باید با قرار دادن مناسب مانیتور در طراز چشم از خم شدن گردن اجتناب کرد. ورزش های تقویتی و کششی برای هر بیمار باید حتما توسط پزشک یا فیزیوتراپ و کاردرمانگر مجرب تجویز شود و از انجام خودسرانه ورزش اجتناب شود. ورزش های گردن معمولا ابتدایا به صورت ایزومتریک انجام می شود. ورزش های ایزومتریک ورزشهایی هستند که بدون حرکت و تنها با فشار در مقابل مقاومت انجام می شود. عدم حرکت در این ورزش ها باعث می شود احتمال آسیب در این حرکات ورزشی به حداقل برسد.

 

منابع :

https://www.healthline.com

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

امتیاز دهید

4/5 - (5 امتیاز)
4.5/5

آخرین مقالات

علت آب آوردن زانو چیست؟
طب فیزیکی و توانبخشی
درمان کمردرد
نوار عصب وعضله چیست؟

اشتراک گذاری

برچسب ها

دسته بندی پیدا نشد!

مرکز توانبخشی و درد اریکه پرسپولیس با جامعیت حوزه فعالیت در زمینه های تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی، مغز و اعصاب، درمان آسیب های استخوانی و عضلانی در دو شعبه تهران و ورامین به بهره برداری رسیده است.

صفحات ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید.

همه تعطیلات ——————————————- بسته

© 2023 Copyright | کلیه حقوق برای arikeperspolis.com محفوظ است .